Academia Online - Cursuri online
Web Hosting Romania
 Home | Cursuri | Cursant Nou | InfoCentru | Harta Site
 Academia Online » InfoCentru » Sistemul de elearning. Scopuri.        
 
Utilizator:

Parola:


Am uitat parola
Utilizator nou
Cele mai cautate cursuri
HTML prin exemple

Cursuri noi la Academia Online
În curând va fi lansată o nouă serie de cursuri online.
Urmăriţi secţiunea Cursuri

Ghidul utilizatorului
Cum se învaţă online
Cine se înscrie
Cum devin student
Cum mă înscriu
Cum accesez cursurile
Ce se plăteşte
Ghidul studentului
Invitaţie către vizitator

Sistemul Academia Online
Sistem eLearning
Academia Online
Scop
Oportunităţi
Propune un curs

Adaugă la favorite
Pagina de start


 

InfoCentru Academia Online

Sistemul de elearning Academia Online. Scopuri.

Prin dezvoltarea sistemului de elearning Academia Online, InsideMedia alături de specialiştii în educaţie de la Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei şi Asociaţia pentru Excelenţă în Carieră lansează o provocare pentru educaţia secolului XXI în România. Studiile noastre arată că noile tehnologii Internet şi World Wide Web vor contribui semnificativ la dezvoltarea şi democratizarea societăţii româneşti în perioada imediat următoare. Pe de alta parte, realitatea indică o cerere masivă de cursuri în tehnologia învăţământului deschis şi la distanţă, grefată pe o nevoie tot mai mare de educaţie continuă. Problema care se pune în aceste condiţii este aceea de a creşte eficienţa programelor existente şi proiectarea altora, pe baza unei teorii pedagogice a educaţiei la distanţă.

În acelaşi timp, venim în întâmpinarea obiectivului prioritar lansat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării în ce priveşte asigurarea calităţii educaţiei la toate nivelele. Sistemul de elearning Academia Online constituie un model pentru integrarea noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în sistemele educaţionale, bazate pe principii pedagogice, psihologice şi în conformitate cu standardele europene.

Academia Online este un punct de referinţă pentru dezvoltări ulterioare de sisteme virtuale de educaţie. Procesul de realizare se înscrie în paradigma standard de dezvoltare a unui software (modelul ADDIE), combinată însă cu sintaxa de abordare didactică a proiectării unui modul de învăţare.

Obiectivele Academiei Online, în această primă fază pilot, sunt:

  • oferirea către studenţi, firme, educatori şi sectorului non-profit de resurse necesare educaţiei continue, formării şi dezvoltării personale
  • crearea unei platforme eficiente, bazate pe standarde de interoperabilitate, disponibilă corporaţiilor, instituţiilor de formare şi training sau autorilor individuali pentru publicarea de materiale online
  • stabilirea unor standarde de design, infrastructură, securitate, proiectare didactică, suport şi interacţiuni în medii virtuale, metode în instruirea la distanţă, distribuirea resurselor, testare online.

Prin utilizarea unui sistem bazat pe cele mai noi tehnologii Internet, combinate cu standardele educaţionale naţionale, noi demonstrăm puterea şi uşurinţa de utilizare a Internetului în învăţarea la distanţă ca parte a unui demers didactic coerent.

 

InfoCentru

 
   
    © 2002-2011 InsideMedia - Toate drepturile rezervate. Termeni de utilizare.
  Sistem de eLearning dezvoltat şi implementat de InsideMedia srl
  
Recomandari: VPS | DownloadForge | Traducatori autorizati | Fast Web Hosting
Academia Online
 
 
Pagină generată în 0.0139 secunde