Academia Online - Cursuri online
Web Hosting Romania
 Home | Cursuri | Cursant Nou | InfoCentru | Harta Site
 Academia Online » InfoCentru » Ghidul studentului        
 
Utilizator:

Parola:


Am uitat parola
Utilizator nou
Cele mai cautate cursuri
HTML prin exemple

Cursuri noi la Academia Online
În curând va fi lansată o nouă serie de cursuri online.
Urmăriţi secţiunea Cursuri

Ghidul utilizatorului
Cum se învaţă online
Cine se înscrie
Cum devin student
Cum mă înscriu
Cum accesez cursurile
Ce se plăteşte
Ghidul studentului
Invitaţie către vizitator

Sistemul Academia Online
Sistem eLearning
Academia Online
Scop
Oportunităţi
Propune un curs

Adaugă la favorite
Pagina de start


 

InfoCentru Academia Online

Ghidul studentului online


Acest Ghid este destinat studenţilor la Academia Online. Cuprinde informaţii despre înscrierea la un curs, participarea la cursuri şi seminarii, colaborarea cu colegii de echipă, modul de evaluare, modalitatea de abandon şi suspendarea, diploma.

În cadrul platformei de eLearning Academia Online, sunt disponibile cursuri propuse şi susţinute de diverse instituţii (firme şi ONG-uri) sau persoane particulare, care îşi asumă răspunderea pentru conţinuturile prezentate şi buna desfăşurare a seminariilor online.

Un curs poate avea între 5 şi 10 lecţii, care sunt disponibile succesiv, conform programului afişat în contul fiecărui student. Fiecare lecţie are asociat un spaţiu de seminar, unde cursanţii pot cere ajutorul tutorului sau colegilor.  

 

1. Înscrierea la un curs în cadrul Academiei Online

În contul tău de la Academia Online, alege cursurile la care vrei să participi. Te poţi înscrie la maxim 2 cursuri simultan.
După ce finalizezi un curs, te poţi înscrie la altul, fără restricţii.

 

 

2. Accesul la cursuri

Intră săptămânal în contul tău de la Academia Online: introduci adresa de email şi parola în câmpurile din stânga, sus. În cont, faci click pe oricare dintre cursurile la care eşti înscris, apoi alegi lecţia disponibilă în săptămâna respectivă.
Îti poţi schimba oricând parola de acces la Academia Online, în pagina Profilul personal din contul tău.

 

 

3. Ritmul de studiu

La înscrierea la curs, îţi poţi alege ritmul în care vrei să parcurgi materialul de studiu al cursului, respectiv: normal - o lecţie pe săptămână, sau rapid - 2 lecţii pe săptămână.
Odată ales, acest ritm de studiu nu mai poate fi schimbat.

 

 

4. Participarea la curs

În funcţie de ritmul ales, Academia Online îţi stabileşte un calendar de activităţi: intervalele în care vor fi disponibile lecţiile, perioada de evaluare, data testului online. Acest calendar este trimis pe mail fiecărui cursant şi este disponibil permanent în contul personal.
Încearcă să nu pierzi lecţiile, exerciţiile şi discuţiile săptămânale de la seminariile online.

 

 

5. Exerciţii

În cadrul fiecărei lecţii, sunt prevăzute o serie de exerciţii. Acestea sunt opţionale şi urmăresc dezvoltarea extensivă a aptitudinilor şi/sau compeţentelor cursantului, în completarea noţiunilor teoretice expuse.
Rezolvările exerciţiilor pot fi discutate în cadrul seminariilor online.

 

 

6. Seminariile online

Fiecare lecţie are asociat un spaţiu special de discuţii (asincrone). Intră în seminarul lecţiei la care ai ajuns, pentru a participa la discuţiile cu tutorul şi colegii.
În cadrul seminarului, eşti identificat prin prenume şi numărul echipei din care faci parte.

 

 

7. Echipele de studiu

Când te înscrii la un nou curs, ţi se alocă automat 2 sau 3 colegi, cu care formezi o echipă de studiu. Ai la dispoziţie un spaţiu privat de colaborare cu colegii de echipă, cărora poţi să le ceri sfatul şi pe care îi ajuţi să înţeleagă mai bine conţinuturile cursului.
Împreună cu colegii de echipă, la finalul unui curs, rezolvi tema obligatorie.

 

 

8. Tema obligatorie

Textul temei obligatorii este afişat la finalul penultimei lecţii din curs. Când ajungi la penultima lectie, primeşti un email în care găseşti mai multe informaţii despre modul de rezolvare a temei.
Tema obligatorie se rezolvă în colaborare cu colegii de echipă. Unul dintre voi trimite tutorului, prin email, rezolvarea temei.
În cazul în care colegii de echipă nu vor sa coopereze sau au abandonat cursul pe parcurs, studentul/studenţii rămaşi trebuie să realizeze singuri tema.
Tutorul evaluează tema şi pune un calificativ pentru întreaga echipă în catalogul online. Calificativul este disponibil în contul personal al fiecarui membru al echipei.
Termenul limită de trimitere a temei obligatorii coincide cu data limită a testării online.

 

 

9. Testarea online

După parcurgerea ultimei lecţii din curs, studentul are posibilitatea să se autoevalueze.
Testul online se dă la final şi constă într-o serie de 20 de întrebări care verifică doar ceea ce s-a asimilat prin parcurgerea cursului respectiv de la Academia Online.
Testul online este individual. În urma testării online, studentul primeşte un punctaj, care va fi disponibil în contul personal.

 

 

10. Obţinerea diplomei

Diploma nu este parte a ofertei de cursuri gratuite de la Academia Online. Este opţională şi poate fi obţinută doar la cerere, la finalul oricărui curs, contra unei taxe calculată în funcţie de cheltuielile Academiei Online pentru menţinerea respectivului curs în sistem.
Mai multe informaţii despre diplomă sunt disponibile în secţiunea Evaluare a fiecărui curs la care eşti înscris.

 

 

11. Abandonarea unui curs

Poţi abandona oricând un curs la care eşti înscris, pentru a putea alege un alt curs de la Academia Online. Abandonul unui curs nu atrage după sine ştergerea contului personal.
Abandonarea unui curs are ca efect pierderea lecţiilor pe care le-ai parcurs deja şi retragerea din cadrul echipei de studiu din care faci parte la cursul respectiv.

 

 

12. Suspendarea accesului la un curs

Accesul la un curs poate fi suspendat datorită unuia dintre următoarele motive:

 • nu ai intrat la curs o perioada mai mare de 2 săptămâni - conduce la suspendarea automată
 • tutorul a solicitat eliminarea ta de la curs (vezi Observaţiile finale)
 • ai apăsat butonul de abandon

Suspendarea are aceleaşi consecinţe ca abandonul şi necesită reluarea cursului respectiv de la început.

 

 

Observaţii finale

Nu sunt obligatorii: înscrierea la un curs şi parcurgerea acestuia, inclusiv accesul la seminariile online şi participarea la discuţii. Acestea sunt considerate acte voluntare, asumate, ale cursantilor care vor sa-şi completeze cunoştinţele printr-o participare responsabilă în sistemul de formare la distanţă pus la dispoziţie de către Academia Online şi colaboratorii acesteia.
Libertatea de exprimare a oricăror idei, în orice formă, cu referire la subiectele de studiu, este încurajată şi face parte din standardele didactice ale Academiei Online. În acelaşi timp, respectul pentru colegi, autorii de curs şi tutori este considerat o condiţie necesară funcţionării în condiţii rezonabile a sistemului de formare Academia Online.
În consecinţă, tutorul are dreptul să şteargă mesajele considerate inadecvate din seminariile online sau chiar să solicite administratorului să suspende participarea unui student la curs. O notificare va fi trimisă prin email studentului, cu justificarea exprimată în termenii acestui Ghid.

Pentru întrebări şi probleme care nu constituie subiectul Ghidului de faţă, adresează-te prin email unuia dintre departamentele Academiei Online:

 • Biroul de Asistenţă Online, la adresa ao@academiaonline.ro
  (suport studenţi, consiliere, interacţiuni)
 • Departamentul tehnic, la adresa tehnic@academiaonline.ro
  (suport tehnic, probleme de acces în sistem)
 • Rectorat, la adresa rectorat@academiaonline.ro
  (activitatea de tutorat, iniţiere şi organizare cursuri, contracte personal)
 • Departamentul de promovare, la adresa promo@academiaonline.ro
  (contracte de promovare, reclamă, sistem de elearning)

Vreau să printez această pagină...

 

InfoCentru

 
   
    © 2002-2011 InsideMedia - Toate drepturile rezervate. Termeni de utilizare.
  Sistem de eLearning dezvoltat şi implementat de InsideMedia srl
  
Recomandari: VPS | DownloadForge | Traducatori autorizati | Fast Web Hosting
Academia Online
 
 
Pagină generată în 0.0272 secunde